Aurelia Lattialämmityksen toiminta

Vesikiertoinen Aurelia Lattialämmitys luovuttaa lämpöä koko lattiapinta-alalta. Lämpö nousee lattiasta kohti kattoa sekä ilman mukana että lämpösäteilynä. Näin lämpö siirtyy koko huonetilaan tasaisesti, alhaalta ylös.

Lattialämmitystä säädetään lämmityspiirikohtaisesti seinään asennettavista termostaateista. Yksi lämmityspiiri voi kattaa esimerkiksi olohuoneen ja keittiön tai yläkerran makuuhuoneet.

Aurelia-Lattialämmityksen lämmönlähteenä voi olla mikä tahansa energiamuoto: kauko- ja maalämpö, sähkö-ja aurinkoenergia, öljy, kaasu sekä kiinteät polttoaineet. Lämmönlähteen voi vaihtaa myöhemmin ja se toimii edelleen yhdessä jo asennetun Aurelia Lattialämmityksen kanssa.

Lattialämmitys vs. patterilämmitys

patterilämmitys ja lattialämmitys

Näistä Aurelia Lattialämmitysjärjestelmä koostuu

Aurelia –Lattialämmitysputket >

Aurelia –PEX (4-kerroksinen) putket asennetaan 150 - 300 mm välein lattian alle riippuen tarvittavasta lämmitystehosta, jonka suunnittelija on kohteeseen määrittänyt. Esimerkiksi ikkunoiden edessä putkitus on tiheämpää, jolloin estetään ikkunoista tuleva veto. Putkistosta lämpö siirtyy lattian läpi asuinhuoneisiin.

 

RST-Jakotukit >

Lattialämmitysputkisto kytketään jakotukkiin, joka säätää kullekkin lämmityspiirille menevää virtausta. Aurelia-jakotukit on varustettu erittäin tarkoilla EN 1264-4 mukaisilla VL-REGOLUX virtausmittareilla, jotka varmistavat järjestelmän erittäin tarkan säädön ja maksimaalisen käyttömukavuuden asuintiloissa. Virtausarvot on määritelty suunnitteluvaiheessa.

 

Huonetermostaatit >

Termostaatista säädetään termostaatin piirissä olevien huoneiden lämpötilaa. Termostaatit välittävät viestin edelleen jakotukille, joka säätää putkipiireissä olevan veden virtausta. Termostaatteja on saatavilla langallisena versiona ( Jännite 24V tai 230V ) sekä langattomana järjestelmänä.

 

 

Toimilaitteet >

Toimilaite sijaitsee termostaatin ja jakotukin välissä. Se avaa jakotukin venttiilin ja putkipiiri täyttyy lämpimällä vedellä. Kun lämpötila on noussut termostaatista säädettyyn lämpötilaan  jännite termostaatin ja toimilaitteen välillä katkeaa ja toimilaite sulkee jakotukin venttiilin.

 

 

Lue myös

 

Mitä lattialämmitys maksaa?

Saat kokonaisuuden edullisesti suoraan maahantuojalta, ilman välikäsiä!
Laske hinta-arvio tai pyydä tarjous.

> Pyydä tarjous kohteeseesi > Laske hinta-arvio kohteeseesi